Style : Pilsner
Type: All Grain
Batch Size: 20,00 l
Boil Size: 28,00 l
Boil Time: 80 minIngredients :
5,00kg Weyermann Pilsner maláta
0,30kg Árpa pehely
20gr Mandarina Bavaria – Első adag 80,0 min
20gr Mandarina Bavaria – Boil 20,0 min
Irish Moss (Boil 10,0 mins) végén
60gr Manarina Bavaria – Boil 05,0 min
SafLager (DCL Yeast #S-23)Kezdeti sűrűség: 1,053
Vég sűrűség: 1,008Alkohol tartalom: 5,9 %
Máslási hőmérséklet : 67 celsius 60 percig
Szűrés : 78 celsius for 10 perc
Főzés : 80 perc
1. Fermentáció : 1 hét 18 Celsius
2. Fermentáció : 3 hét 12 Celsius
Palackozás : 6g/l cukor
1 hét 19 celsius fokon 3 hét 12 Celsius
Fontos, hogy a sör hosszú erjedés mellett hűvös maradjon, a legjobb az, ha csak egy jó hónapra „elfelejtjük” a fermentációs edényt a pincében 12 ° C-on.
Az S23 élesztő lassabban működik, de az eredmény csodálatos: tiszta és ropogós sör keletkezik.
A mandarina komló citrusaromái tökéletesen keverednek e sör édességével, friss és malátás oldalával.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.