Származási hely: USA
Használat: aroma de keserű komlóként is használják
Aromák: fűszeres, virágos, citrusos
Alfa-sav tartalma: 4.5 – 7.0%
Béta-sav tartalma: 4.5 – 7.0%
Teljes olajtartalom: 0.8 – 1.5 ml / 100 gr.
Co-Humulone: 33 – 40%
Ezen a linken részletes leírást olvashat a fajtáról (a link angol nyelvű): Cascade
Egy Tipp:
Cascade SMaSH! recept
Tétel mérete: 19 Liter
Eredeti gravitáció: 1.050 g/cm3
Végső gravitáció: 1.011 g/cm3
SRM: 4,7 l
IBU-k: 41
ABV: 5,1%
Hozzávalók:
• 4 kg Pale Ale maláta
• 30 g Cascade komló (6% AA) 60 percig (6AAU)
• 15 g Cascade komló (6% AA) 30 percig (3AAU)
• 15 g Cascade komló 15 percig
• 15 g Cascade komló 1 percig
• 15 g Cascade komló 7–14 napig Hideg komlózás
• 1 teáskanál ír moha vagy más finomító szer
Eljárás:
Pürésítsük egy órán át 66 Celsius fokon, vagy amíg a keményítő átalakulása befejeződik. Szűrjük 76 Celsius fokon. Forraljuk fel. Adjuk hozzá az első adag komlót. 30 perc elteltével adjuk hozzá a második adagot. További 15 perc elteltével adjuk hozzá a harmadik komlót és az ír mohát.
Amint kikapcsolja a hőt, keverje bele az utolsó komlót. Pezsgőfürdő, hűtsük le 20 fokra, és állítsuk be az erjesztőt. Adjuk hozzá az élesztőt és erjedjen 20 fokon 7-10 napig, vagy amíg az erjedés befejeződik. Másodlagos fermentációhoz 15 g száraz komlóval.
Hagyja pihenni 7-14 napig 20 fokon, és palackban és fogyasztható.
Még több recept: Itt
Reviews
There are no reviews yet.