Származási hely: USA
Használat: keserű és aroma
Aromák: virágos, citrusos
Alfa-sav tartalma: 9.5 – 11.5%
Béta-sav tartalma: 3.5 – 4.5%
Teljes olajtartalom: 1.5 – 2.5 ml / 100 gr.
Co-Humulone: 28 – 30%
Ezen a linken részletes tájékoztatót talál a fajtáról (a link angol nyelvű): Centennial
Egy Tipp:
Amarican Pale Ale!
Hozzávalók
3,5 kg Light maláta kivonat
0,5 kg Crystal 20L maláta, roppantva
0,5 kg amerikai Pale maláta, roppantva
15g Centennial komló – 60 perc
30 g Cascade komló – 15 perc
30 g Centennial komló – 15 perc
30 g Cascade komló forralás végén
15 g Centennial komló forralás végén
6 liter csapvíz, osztva. Ha lehetséges, tegyen 20 litert a hűtőszekrénybe, hogy egy fertőtlenített edényben lehűljön.
11,5 grammos csomag Safale US-05
- Öntse össze a malátákat a BIAB zsákba vagy a fazékba. Melegítsen fel 4 liter vizet egy nagy edényben 72 C°-ra, és vegye le a tűzről. Adjunk hozzá malátát, és hagyjuk meredek 20 percig.
- Emelje fel a hőmérsékletet lassan 72 C ° -ra. Ügyeljen arra, hogy a hálós táska ne közvetlenül az edény alján üljön. Távolítsa el a szemes zsákot, és adjon hozzá vizet, hogy összesen 3 liter legyen.
- Erősen forraljuk fel a sört. Amíg a víz felmelegszik, lassan adjunk hozzá malátakivonatot, állandó keverés közben, amíg teljesen fel nem oldódik. Amikor a forralás megkezdődik, adjon hozzá 15g Centennial komlót hálózsákba.
- 45 perc forralás után adjon hozzá 30 g Cascade és 30 g Centennial hálózsákba.
- Összesen 60 perc forralás után vegye le a tűzről, adjon hozzá 30 g Cascade-ot és 15 g Centennial-t hálózsákba és fedje le.
- Hűtsük le a sörlevelet úgy, hogy az edényt jégfürdőbe helyezzük, amíg 30 ° F alá nem kerül. Vigye át a fertőtlenített fermentorba. Töltse fel 5 liter hűtött vízzel.
- Fertőtlenítsen az élesztőcsomagoláson, az erjesztődugón és a légzárón kívül. Óvatosan öntsön élesztőt lehűtött sörlébe (21 C ° alatt legyen), és erőteljesen keverje össze. Erjedjen sötét helyen, a környezeti hőmérsékletet állandóan tartva, előnyösen 16- 20 C ° között.
Még több recept: Itt
Reviews
There are no reviews yet.