Centennial palánta

1999 Ft

Először 1990-ben mutatkozott be és gyakran hívják Super Cascade-nak, bár a citrus aromák a Centennial-ban kevésbé dominánsak. Közkedvelt fajta sokoldalúsága miatt. Keserűsége és aromái tökéletes harmóniában vannak.

Hogyan neveld komlódat!

Availability: 4 in stock

SKU: 374 Category: Tag:

Származási hely: USA

Használat: keserű és aroma

Aromák: virágos, citrusos

Alfa-sav tartalma: 9.5 – 11.5%

Béta-sav tartalma: 3.5 – 4.5%

Teljes olajtartalom: 1.5 – 2.5 ml / 100 gr.

Co-Humulone: 28 – 30%

Ezen a linken részletes tájékoztatót talál a fajtáról (a link angol nyelvű): Centennial

Egy Tipp:

Amarican Pale Ale!

Hozzávalók
3,5 kg Light maláta kivonat

0,5 kg Crystal 20L maláta, roppantva
0,5 kg amerikai Pale maláta, roppantva
15g  Centennial komló – 60 perc
30 g Cascade komló – 15 perc
30 g Centennial komló – 15 perc
30 g Cascade komló forralás végén

15 g Centennial komló forralás végén
6 liter csapvíz, osztva. Ha lehetséges, tegyen 20 litert a hűtőszekrénybe, hogy egy fertőtlenített edényben lehűljön.
11,5 grammos csomag Safale US-05

  1. Öntse össze a malátákat a BIAB zsákba vagy a fazékba. Melegítsen fel 4 liter vizet egy nagy edényben 72 C°-ra, és vegye le a tűzről. Adjunk hozzá malátát, és hagyjuk meredek 20 percig.
  2. Emelje fel a hőmérsékletet lassan 72 C ° -ra. Ügyeljen arra, hogy a hálós táska ne közvetlenül az edény alján üljön. Távolítsa el a szemes zsákot, és adjon hozzá vizet, hogy összesen 3 liter legyen.
  3. Erősen forraljuk fel a sört. Amíg a víz felmelegszik, lassan adjunk hozzá malátakivonatot, állandó keverés közben, amíg teljesen fel nem oldódik. Amikor a forralás megkezdődik, adjon hozzá 15g Centennial komlót hálózsákba.
  4. 45 perc forralás után adjon hozzá 30 g Cascade és 30 g Centennial hálózsákba.
  5. Összesen 60 perc forralás után vegye le a tűzről, adjon hozzá 30 g Cascade-ot és 15 g Centennial-t hálózsákba és fedje le.
  6. Hűtsük le a sörlevelet úgy, hogy az edényt jégfürdőbe helyezzük, amíg 30 ° F alá nem kerül. Vigye át a fertőtlenített fermentorba. Töltse fel 5 liter hűtött vízzel.
  7. Fertőtlenítsen az élesztőcsomagoláson, az erjesztődugón és a légzárón kívül. Óvatosan öntsön élesztőt lehűtött sörlébe (21 C °  alatt legyen), és erőteljesen keverje össze. Erjedjen sötét helyen, a környezeti hőmérsékletet állandóan tartva, előnyösen 16- 20 C °  között.

Még több recept: Itt

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Centennial palánta”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Choose language