Származási hely: Németország
Smaragdként, német smaragdként is ismert
Jellemzők Túlnyomóan gyümölcsös illat merész virágos jegyekkel, föld és fűszer ízekkel
Cél: keserű és aroma
Alfasav összetétel 4%-6%
Bétasav összetétel 3,5%-5,5%
Co-Humulon összetétel 13%-18%
Ország Németország
Toboz mérete: Átlagos
Toboz sűrűsége: Átlagos
Szezonális érettség Középtől későig
Termésmennyiség 1850 kg/hektár (1651 font/hektár)
Növekedési üteme
Ellenáll a hervadásnak, peronoszpóra- és lisztharmatnak
Fogékony a
Tárolhatóság 60-70% alfasavat megtart 6 hónapos tárolás után 20°C-on (68°F)
A betakarítás egyszerűsége
Az olaj teljes összetétele 0,7-1,7 ml/100g
Mircén olaj összetétele 20%-40%
Humulene olaj összetétele 30%-50%
Kariofilén olaj 9%-14%
Farnesene olaj 1%
Helyettesíthető: Hallaertauer Mittelfruch, Opal
Style Guide Ale, Amber
Ezen a linken részletes tájékoztatót talál a fajtáról (a link angol nyelvű): Smaragd
Egy Tipp:
Blonde Ale
Tulajdonságok
Induló koncentráció: 1.041 (10.2° P)
Vég koncentráció: 1.008 SG (2.2° P)
Alkohol fok: 4.3%
Szín SRM: 8.8 Color Sample
Keserűség IBU: 43.2
Kihozatal: ~ 50l
Hozávalók:
5.5 kg Pale Maláta (Barrett Burston)
2 kg Pilsner (Weyermann) maláta
0,5 kg- Caramel/Crystal Maláta, 60L tiszta víz
6 kg Caramunich I (Weyermann) (51.0 SRM) (Grain)
Komló
90 g-Smaragd [4.0%] – Főzés elején 60 perc (Hops)
90 g Smaragd [4.8%] – Főzés közepe 50 perc (Hops)
Élesztő
1 pkgs – German Ale (Wyeast Labs #1007) (Yeast)
Hidegkomló
90 g Smargd [4.0%] – száraz komló 10 nap után (Hops)
Főzés idő: 60 perc
Reviews
There are no reviews yet.