Smaragd palánta

1999 Ft

A Smaragd egy másik érdekes komló a németországi Hüllben található Komlókutató Intézetből. A Hallertau Mittelfrüh betegségekkel szemben ellenállóbb alternatíváját tenyésztették ki, ezért 2007-ben nagyüzemi termelésre bocsátották.
Németül smaragdot jelent. A Smaragd egy alacsony savtartalmú, alacsony cohumulon aromájú komló érdekes olajegyensúlysal. Olajösszetételének nagy részét a mircén és a farnezol teszik ki. Illata túlnyomórészt gyümölcsös, de néhány virágos elem is megtalálható benne. Ízprofilját fűszeresnek minősítették. Hallertau Gold lánya, Smaragd egy csodálatos kettős célú komló.

Hogyan neveld a komlódat!

Availability: 18 in stock

SKU: 378-1-1-2-1 Categories: , Tag:

Származási hely: Németország

Smaragdként, német smaragdként is ismert
Jellemzők  Túlnyomóan gyümölcsös illat merész virágos jegyekkel, föld és fűszer ízekkel
Cél:  keserű és aroma
Alfasav összetétel  4%-6%
Bétasav összetétel  3,5%-5,5%
Co-Humulon összetétel  13%-18%
Ország  Németország
Toboz mérete: Átlagos
Toboz sűrűsége: Átlagos
Szezonális érettség  Középtől későig
Termésmennyiség  1850 kg/hektár (1651 font/hektár)
Növekedési üteme
Ellenáll  a hervadásnak, peronoszpóra- és lisztharmatnak
Fogékony a
Tárolhatóság  60-70% alfasavat megtart 6 hónapos tárolás után 20°C-on (68°F)
A betakarítás egyszerűsége
Az olaj teljes összetétele  0,7-1,7 ml/100g
Mircén olaj összetétele  20%-40%
Humulene olaj összetétele  30%-50%
Kariofilén olaj  9%-14%
Farnesene olaj  1%
Helyettesíthető: Hallaertauer Mittelfruch, Opal
Style Guide  Ale, Amber

Ezen a linken részletes tájékoztatót talál a fajtáról (a link angol nyelvű): Smaragd

Egy Tipp:

 Blonde Ale

Tulajdonságok
Induló koncentráció: 1.041 (10.2° P)
Vég koncentráció: 1.008 SG (2.2° P)
Alkohol fok: 4.3%
Szín SRM: 8.8 Color Sample
Keserűség IBU: 43.2
Kihozatal:  ~ 50l

Hozávalók:
5.5 kg Pale Maláta (Barrett Burston)
2 kg Pilsner (Weyermann) maláta
0,5 kg- Caramel/Crystal Maláta,  60L  tiszta víz
6 kg Caramunich I (Weyermann) (51.0 SRM) (Grain)

Komló
90 g-Smaragd [4.0%] – Főzés elején 60 perc (Hops)
90 g Smaragd [4.8%] – Főzés közepe 50 perc (Hops)

Élesztő
1 pkgs – German Ale (Wyeast Labs #1007) (Yeast)

Hidegkomló
90 g Smargd [4.0%] – száraz komló 10 nap után (Hops)

Főzés idő: 60 perc

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Smaragd palánta”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Choose language