Cascade Palánta

1999 Ft

A Cascade ‘egy amerikai-aromás fajta, amelyet 1972-ben adtak ki. Az eredete „Fuggle”. A „kaszkád” ellenáll a peronoszpóra fertőzésének, részben toleráns a Verticilliummal szemben és hajlamos a levéltetvekre. Ezt a fajtát alacsony keserűség jellemzi, de finom aromás elemek is. Az alpa-savtartalom körülbelül 3-6%. A kézműves sörfőzdék imádják a „Cascde” -hoz hasonló fajtákat, mert személyes jelleget adhatnak a sörnek. A Citrus könnyű íze az oka annak, hogy a „Cascade” -ot beleszámítják az úgynevezett „íz-komlóba”. Ameriaka legkedveltebb és az egyik legtöbbet használt komlófajtája, az összes termesztett komló 10%-át teszi ki a Cascade. Nagyon egyedi és csodálatos citrusos, fűszeres aromája van. Alapvetően aroma komlóként használják, de nem ritka, hogy önállóan egyetlen komlóként főznek vele sört.

Hogyan neveld a komlódat!

Availability: 6 in stock

SKU: 372 Category: Tag:

Származási hely: USA

Használat: aroma de keserű komlóként is használják

Aromák: fűszeres, virágos, citrusos

Alfa-sav tartalma: 4.5 – 7.0%

Béta-sav tartalma: 4.5 – 7.0%

Teljes olajtartalom: 0.8 – 1.5 ml / 100 gr.

Co-Humulone: 33 – 40%

Ezen a linken részletes leírást olvashat a fajtáról (a link angol nyelvű): Cascade

Egy Tipp:

Cascade SMaSH! recept

Tétel mérete: 19 Liter
Eredeti gravitáció: 1.050 g/cm3
Végső gravitáció: 1.011 g/cm3
SRM: 4,7 l
IBU-k: 41
ABV: 5,1%

Hozzávalók:
• 4 kg Pale Ale maláta
• 30 g  Cascade komló (6% AA) 60 percig (6AAU)
• 15 g Cascade komló (6% AA) 30 percig (3AAU)
• 15 g Cascade komló 15 percig
• 15 g Cascade komló 1 percig
• 15 g  Cascade komló 7–14 napig Hideg komlózás
• 1 teáskanál ír moha vagy más finomító szer

Eljárás:
Pürésítsük egy órán át 66 Celsius fokon, vagy amíg a keményítő átalakulása befejeződik. Szűrjük 76 Celsius fokon. Forraljuk fel. Adjuk hozzá az első adag komlót. 30 perc elteltével adjuk hozzá a második adagot. További 15 perc elteltével adjuk hozzá a harmadik komlót és az ír mohát.
Amint kikapcsolja a hőt, keverje bele az utolsó komlót. Pezsgőfürdő, hűtsük le 20 fokra, és állítsuk be az erjesztőt. Adjuk hozzá az  élesztőt és erjedjen 20 fokon 7-10 napig, vagy amíg az erjedés befejeződik. Másodlagos fermentációhoz 15 g  száraz komlóval.
Hagyja pihenni 7-14 napig 20 fokon, és palackban és fogyasztható.

Még több recept: Itt

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Cascade Palánta”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Choose language